Horeca Coaches

"Alles is mogelijk,
Als je maar durft."

Help! De omzet blijft achter, waar ligt het aan?

27 mei 2019

Dit is een vraag die we vaak te horen krijgen binnen ons vakgebied. Een behoorlijk complexe vraag kan je wel zeggen. Wanneer je je bedrijf wilt laten groeien is het verstandig om de volgende zaken eens onder de loep te nemen.

  • De kwaliteit van het eten; is de keuken nog wel van deze tijd en hoe serveer ik mijn gerecht?
  • De prijs die je vraagt; met welke marge reken ik en wat willen mensen betalen voor het product en de service?
  • De plaats waar je gevestigd bent; zit ik op een A-locatie, wat doen de concurrenten?
  • Hoe zet ik mijn bedrijf in de markt; welke reclame maak ik en is mijn website nog up to date?
  • Personeel; zijn mijn werknemers betrokken en hebben ze kennis van zaken? Maar vooral; hebben ze genoeg uitdaging en plezier in hun werk?
  • Service beleving;met welk gevoel wil je dat de gast naar buiten loopt en hoe ga je ze dat gevoel geven?

Het is goed om zo nu en dan eens stil te staan bij bovenstaande vragen en gedegen onderzoek te houden. De markt en dus jouw gasten veranderen. Welke keuzes maak jij om in te spelen op die verandering?


Wij hebben vele ondernemers geholpen bij bovenstaande vragen. Mocht ook jij hier hulp bij nodig hebben of gewoon eens willen sparren over zaken waar je tegenaan loopt, mail ons voor een afspraak info@horecacoaches.nl