Horeca Coaches

"Alles is mogelijk,
Als je maar durft."

Wat een dag

5 oktober 2018

Laatst zijn we naar “De dag van de horecamedewerker” geweest, georganiseerd door FNV Nederland. Het was een leuke leerzame dag.

Na de spetterende opening met veel grappige, maar o zo herkenbare, situaties volgden er diverse workshops.

Wij hebben de barista workshop gevolgd die werd gegeven door de Barista Brothers. Wat een informatieve workshop die vol passie werd geven door beide heren. Blijkt toch dat bij een simpel kopje koffie meer komt kijken dan alleen op de knop drukken.

Vervolgens Wouter Verkerk, toch wel onze inspiratiebron, die de gang van zaken binnen de horeca geweldig kan verwoorden. Wat een originele presentatie waar we erachter kwamen dat het er bij ontzettend veel bedrijven hetzelfde aan toe gaat. De gast is altijd koning, maar eigen personeel mag geen schoteltje onder zijn kopje koffie omdat dan de afwasser meer werk heeft.

Wisten jullie wel dat:

-Nederlanders gemiddeld 2,4 koppen koffie per dag drinken, daarmee drinken ze verreweg het meeste koffie ter wereld.

-De ideale doorlooptijd van een goede espresso 23 seconden bedraagt? (en bij de meeste bedrijven de molen zo staat afgesteld dat het espressokopje al binnen 10 seconden gevuld is)

-Trappistenbier geen biersoort is, maar wordt gebrouwen door monniken binnen de muren van het abdij.

-Dat wij het enige land zijn dat applaudisseert als er een medewerker een dienblad glazen laat vallen op een vol terras?

-Dat bier uit blik een negatief imago heeft, maar misschien wel de beste manier is om bier in te verpakken omdat de kwaliteit van de smaak constant blijft.

-Dat 9 van de 10 mensen op de vraag: ‘Wilt u een bonnetje mee?’ reageert met: ‘Nee, die kan ik toch niet declareren’ of nog erger: ‘Alleen als jij je nummer erop zet’.

-Gasten te pas en te onpas vertellen dat ze ook in de horeca hebben gewerkt.

-De beste vriendschappen ontstaan door samen te werken in de horeca!