Horeca Coaches

"Alles is mogelijk,
Als je maar durft."

Waarom Horeca coaches?

6 april 2018

Dit is de vraag die Leonie en ik vaak krijgen van mensen uit onze omgeving. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Dit prachtige bedrijf is ontstaan uit passie voor ons vak.

Inmiddels hebben wij al meerdere jaren mogen werken in geweldige bedrijven waar wij zowel van medewerkers als eigenaren de energie hebben gekregen om Horeca Coaches op te starten. De mooie jaren bij McDonald’s hebben ons niet alleen geleerd hoe wij een bedrijf opstarten en draaien, maar vooral dat je met een inspirerend team de meest uitdagende doelstellingen kan behalen. Geen dag is het hetzelfde. Dankbaar zijn wij dan ook dat we de kans hebben gekregen dit te mogen ervaren en leren.

Wat is mooier om jouw team klaar te stomen voor de Pinksterdagen, zodat de gasten de ultieme ervaring krijgen en tevreden weer naar huis gaan. Maar vergeet vooral niet dat het je collega’s zijn die samen met jou deze dagen tot een succes hebben gemaakt.

 Of het zogenaamde ‘nat gaan.’ Het zegt veel mensen niets, maar als horecamedewerker krijg je automatisch een glimlach op je gezicht. Want ja ‘nat gaan’ hoort erbij. Je begint de dag zoals geen ander. Rond een uurtje of 17.00 heb je alle reserveringen binnen en ben je geheel voorbereid. Voldoende medewerkers, de kaarsjes staan aan en de chef-kok is op de hoogte van alle bijzonderheden. Dan komt dat moment, zo rond 19.00 uur waarin alles tegelijk moet gebeuren. Gasten willen aan een andere tafel zitten, de handheld krijgt een foutmelding en 4 tafels willen tegelijk bestellen. De keukenbrigade blijft rammen op het belletje dat de ‘klep’ volstaat met gerechten terwijl jij nog staat te jongleren met de wijn die nog naar tafel 8 gebracht moet worden. Dit is het moment dat je ‘nat gaat’.

Enige tijd geleden, toen ik een jaar of 15 was en net begon met het bedienen van gasten zei een oude rot in het vak: ‘Betty, dit moment dat het zweet op je rug staat, je wangen niet meer roder kunnen worden en het janken je nader staat dan het lachen, zal je nog lang bij blijven.’ Op dat moment besefte ik nog niet wat een prachtig vak de horeca toch is. Nu weet ik dat dat het moment was dat ik mijn passie kreeg voor het vak. Het is lastig te verklaren, veel mensen denken; waarom zou ik de weekenden, feestdagen en avonden werken? Maar zoals ze bij de McDonald’s vaak nog zeggen: er stroomt geen bloed maar ketchup door je aderen! De liefde voor de horeca zit in je bloed.

Vandaar Horeca Coaches!