Horeca Coaches

"Alles is mogelijk,
Als je maar durft."

Regeren is vooruitzien

4 juli 2018

Voldoende medewerkers? Juiste beschikbaarheden? Vakantieaanvragen allemaal binnen? Roosterprogramma bijgewerkt en actueel? Voldoende getrainde medewerkers? Een paar voorbeelden vanuit de praktijk die belangrijk zijn om ruim voor de zomer geregeld te hebben om rust in je zaak te creëren.

Het klinkt zo makkelijk, maar door de dagelijkse rompslomp vergeten we weleens vooruit te denken. Mocht je het vergeten zijn, de zomervakantie staat voor de deur en dan is het wel prettig dat we weten welke medewerkers er kunnen werken, wanneer ze op vakantie gaan en misschien wel het belangrijkste van allemaal: zijn ze voldoende getraind?

·      Kunnen ze de drukte aan?

·      Kennen ze de mise-en-place werkzaamheden?

·      Weten ze hoe ze een klacht moeten afhandelen?

·      Weten ze hoe het reserveringssysteem werkt?

Als een medewerker op tijd weet wanneer hij moet werken, wat er van hem verwacht wordt en zich veilig voelt in zijn omgeving dan zal deze gaan knallen! Dat is wat je wil, aangezien het vinden van medewerkers op dit moment niet de makkelijkste taak is.

De meest voorkomende fout als leidinggevende is het constant bezig zijn met brandjes blussen op het moment. Analyseer en kijk waar de brandjes vandaan komen en hoe je ze kan tackelen in de toekomst. Geef richting en weet waar jij met je bedrijf naar toe wilt. Kortom regeren is vooruitzien.

WIe weet ben je dan wel één van de gelukkige leidinggevenden die nog eens een dagje vrij heeft in de zomer : )