Horeca Coaches

"Alles is mogelijk,
Als je maar durft."

Help, de sollicitant is er

30 mei 2018

Je hebt een sollicitant ingepland om 15 uur omdat je vanaf 14 uur geen afspraken meer hebt zodat het gesprek voorbereid kan worden. Echter komt er om 14 uur een monteur voor de vriezer die vanochtend kapot is gegaan en staat er een vertegenwoordiger van biologisch vlees op de stoep om je over te halen dit af te nemen. En dan staat ineens de sollicitant voor je… 

Als leidinggevende in de horeca is geen dag hetzelfde. Toch is het erg belangrijk om de tijd te nemen voor een sollicitatiegesprek en deze goed voor te bereiden. Want elke nieuwe medewerker is een visitekaartje voor je bedrijf.

Maar wat vraag je nu eigenlijk bij het sollicitatiegesprek? Hoe kom je erachter of de sollicitant die voor je zit een echte gastgerichte doorzetter is? Kan de kandidaat echt tegen stress? Want op de vraag of je stressbestendig bent antwoordt iedereen ja.

 Wat mag je nu niet en wat mag je nu wel vragen?

Het vragen naar godsdienst, geslacht, nationaliteit en burgerlijke staat is in de wet verboden. Het klinkt simpel om hier niet naar te vragen, toch stellen organisaties nog regelmatig dat soort vragen.

‘Kan je wat over jezelf vertellen?’ kan een mooie openingsvraag zijn tijdens een sollicitatiegesprek. De kandidaat kan zelf bepalen wat hij wel of niet wil delen tijdens het gesprek. Doorvragen is tijdens een gesprek ook erg belangrijk. Probeer de sollicitant zoveel mogelijk zelf te laten vertellen. Waaruit blijkt dat je stressbestendig bent? Kan je een voorbeeld uit de praktijk noemen?

Wij kunnen het werving- en selectietraject van uw organisatie overnemen. Ook kunnen we leidinggevenden trainen bij het voeren van sollicitatiegesprekken en het stellen van de juiste vragen, zodat de juiste kwaliteiten worden geselecteerd om het team optimaal te laten functioneren.