Horeca Coaches

"Alles is mogelijk,
Als je maar durft."

Er zit een haar in mijn eten!!

15 maart 2018

Klachten komen voor in elk bedrijf. Hoe ermee om wordt gegaan is bij elk bedrijf anders. Met één klik op de knop wordt er op social media al een recensie geplaatst. Wat als gasten dreigen om een slechte recensie op de website te zetten? Dan ben je als organisatie eigenlijk al te laat. Maar hoe moet je nou omgaan met klagende gasten en hun wensen?

Hoe train je je medewerkers en hoe zorg je voor het juiste klimaat waarbij gasten durven uit te spreken wat ze vinden. Hoe vaak beantwoord je zelf de vraag of het gesmaakt heeft niet met: ‘ja, het was lekker.’ Terwijl je de biefstuk eigenlijk te doorbakken vond.

 Er wordt in de regel maar weinig empathie getoond voor klagers. Vaak wordt er gedacht: ‘daar heb je er weer één. Wat een zeikerd zeg.’

 Het kan cliché klinken, maar een klacht is een kans die je met beide handen aan moet grijpen. De horeca blijft altijd mensenwerk, probeer het elke gast naar de zin te maken. Onthoud wel altijd dat de klant alleen koning is als hij zich ook gedraagt als een koning.

 Wij kunnen een training klachtenafhandeling op maat aanbieden voor uw personeel. Tijdens deze training kunnen uw medewerkers voorbeelden uit de praktijk meenemen. Deze voorbeelden zetten we om in interactieve rollenspellen, die geoefend gaan worden tijdens de training.  

 Voor meer informatie, stuur ons gerust een e-mail.