Horeca Coaches

"Alles is mogelijk,
Als je maar durft."

Bij gebrek aan personeel werken hier mensen

19 april 2018

In vacatureteksten zie je tegenwoordig vaak de term ‘people manager’ naar voren komen. Maar wat is een people manager? 

De definitie van people management is: De aandacht die de manager heeft voor persoonlijke behoeften, doelstellingen en gedragingen van individuen in een team.

 People management ligt dichtbij de definitie van management in de algemene vorm, maar richt zich nog meer op het individu.

In zekere zin is een people manager een tegenhanger van de taakgerichte manager. Tegelijkertijd moet hierbij worden gezegd dat people managers niet zelden juist succesvoller zijn dan taakgerichte leidinggevenden. Uit onderzoek bleek dat organisaties die zich focussen op het aantrekken van people managers zeker 10% beter presteren dan organisaties die dit niet doen.

 Met goed people management wordt er een omgeving gecreëerd waarin ieder teamlid zich gewaardeerd voelt, zijn of haar mening durft te uiten en er voldoende ruimte is voor opbouwende kritiek richting andere teamleden. People managers zijn personen die ogen hebben voor het individu binnen een groep en hierdoor het team weten te versterken. In de praktijk leidt dit vaak ook tot sterke zakelijke resultaten

 Wij van Horeca Coaches kunnen een training geven op het gebied van leiddinggeven. De verschillende leiderschapsstijlen komen aan bod en er wordt uitgelegd wat situationeel leiderschap inhoudt.  

 Op de vraag welke leiderschapsstijl het meest effectief is krijg je dan ook geen eenduidig antwoord. Bij effectief leiderschap is de leiderschapsstijl situationeel bepaald, afhankelijk van het ontwikkelingsniveau en de betrokkenheid die een medewerker voor een bepaalde taak heeft.

Wij als praktijkgerichte Horeca Coaches begrijpen dat urenlang naar theorie luisteren niet als prettig wordt ervaren, daarom komen bij deze training ook genoeg praktijkvoorbeelden aan bod en zullen er interessante rollenspellen worden uitgevoerd.

Interesse? Vul ons contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden.